ORANGE ENGINEERING

Orange Engineering

Wij zijn trots op de technische kennis, het innovatievermogen en de hoge kwaliteitseisen van Maxxis. Onze wetenschappers en R&D-centra streven permanent naar betere en veiligere banden waarbij wordt gebruikgemaakt van de meest geavanceerde en veeleisende testmethoden. Zo bereiken we niveaus die voor andere bandenfabrikanten als richtpunt dienen.

Met oog voor het kleinste detail streven we ernaar de best mogelijke producten te creëren waar onze klanten altijd op kunnen vertrouwen. Orange Engineering omvat alle grondbeginselen van ons bandenontwikkelings- en productieproces (onze medewerkers, onze filosofie, ons streven naar perfectie) van het gebruik van lokaal rubber en een strikte controle van de grondstoffen tot het strenge controleproces.

Nano Dispersed SI02

Werkend op moleculair niveau, heeft Maxxis nano-dispersement technologie toegepast om rijke silica te verbinden met fijne grondstoffen en consequent afgemeten zwarte roetdeeltjes, om een betere verdeling en binding met het rubber te produceren. Het resultaat is betere grip en een langere levensduur.

Ultra R Rubber

Onze R&D afdelingen streven er voortdurend naar om meer geavanceerd en beter presterend rubber te produceren. In Ultra R Rubber hebben zij een uitzonderlijk loopvlak ontwikkeld, dat zorgt voor een lange levensduur, zuinig in verbruik en uitstekende grip op nat.

MTS Skin

MTS staat voor Maxxis Triple Shield, welke op alle Maxxis radiale lichte vrachtwagenbanden met 8-ply en 10-ply rating wordt toegepast. Het betekent dat deze banden een zijwandconstructie van 3 lagen hebben, terwijl bijna alle concurrerende producten slechts 2 lagen in de zijwanden toepassen. Met deze extra "huidlaag" biedt Maxxis MTS een meer robuuste en duurzame band, met grotere weerstand tegen het doorprikken van de zijwanden.

VIP

Het revolutionaire proces waarmee onze wetenschappers de prestaties van een band kunnen voorspellen voordat deze in productie wordt genomen. Om in het vroege ontwerpstadium bandenconcepten te testen, maken Maxxis ingenieurs gebruik van virtueel Intelligent Prototyping oftewel VIP-technologie. Deze revolutionaire technologie combineert een aantal computergestuurde analyse programma's welke voor ieder bandontwerp een lay-out maken. Het systeem onderzoekt op drukpunten op verschillende niveaus en contactpunten om bochten te nemen, te versnellen, te remmen en de gevolgen van bandenspanning & slijtage te simuleren.

Technologie

TESTTERREIN

Lees meer

DE OPBOUW VAN EEN BAND

Lees meer

Dealer locator

Banden zoeken

Heeft u een vraag voor ons? Hiernaast kunt u ons een vraag stellen of direct dealer worden!
Algemene vragen
Heeft u een vraag? Klik op dan onderstaande link en neem contact met ons op via het contactformulier!
Contactformulier
Maxxis dealer worden
Wilt u ook een Maxxis dealer worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Dealer worden

© 2019 Maxxis. Exclusieve distributeur: Reedijk Banden Import B.V. 
Alle rechten voorbehouden. Wij gebruiken cookies