Banden zijn het enige deel van de auto, caravan of aanhanger die in contact komen met het wegdek. Veiligheid is alles bij accelereren, remmen, sturen en het maken van bochten. Dan moet je kunnen vertrouwen op het relatief kleine contactoppervlak van de banden met het wegdek. Daarom is het van het allergrootste belang dat banden te allen tijde in goede conditie zijn en dat ze geschikt zijn voor de omstandigheden waarin ze gebruikt worden. Als de winter nadert, is het raadzaam rekening te houden met het weer. Denk terug aan vorige winters; u kunt er zeker van zijn dat er is altijd een mix is van sneeuw, ijs, regen en temperaturen van 7°C of lager tijdens uw woon-werk verkeer.

Wanneer Winterbanden?

Het kiezen van de juiste band voor uw auto komt altijd neer op het sluiten van een compromis. Standaard monteert men in Nederland een zomerband. In veel Europese landen is het wettelijk verplicht om winterbanden in het najaar te monteren en zomerbanden als de lente begint.

In Nederland is het niet wettelijk verplicht, maar wordt het aangeraden om eind oktober naar winterbanden en eind maart naar zomerbanden te wisselen.

Omdat de winterbanden van Maxxis het 3-peak mountain symbool en de M&S markering dragen, worden de banden officieel erkend als winterband.

Lees Verder

Bandentechnologie

De temperatuur buien is een cruciale factor bij de prestaties van een autoband. Als de temperatuur onder de 7°C daalt, wordt het rubber hard en heeft u daardoor minder grip op het wegdek.

De rubbersamenstelling van winterbanden bevat meer natuurlijk rubber en een geavanceerde silica samenstelling, om verharding van het rubber te minimaliseren. Hierdoor heeft de band extra grip en een kortere remweg. Daarnaast zitten er speciale lamellen in het rubberprofiel van een winterband. 

De lamellen in het profiel van de winterband zorgen er voor dat het profielblok eenvoudiger beweegt over het wegdek. Hierdoor ontstaat bij minimal aandrijfkrachten meerdere contactpunten met het wegdek.

Lees Verder

Controleer uw banden

Wij raden iedereen aan om in de winter regelmatig de banden te controleren, om er zeker van te zijn dat de banden in de beste conditie zijn en maximale veiligheid kunnen bieden. In de winter moet de profieldiepte worden gecontroleerd in het midden van de band. Ook in de winter is het wettelijke minimum van het profiel 1,6 mm.

Controleer daarnaast ook de bandenspanning minimaaléén keer per maand of voor een lange reis. De bandenspanning moet worden gecontroleerd als de banden koud zijn (minder dan 2 km gereden).

Lees Verder

Actuele winterbanden- en sneeuwkettingenplicht in Europa

De regelgeving over de verplichting van winterbanden en sneeuwkettingen in Europa verandert continu. De regels verschillen per land, zelfs de productiedatum van banden kan een belangrijke rol spelen.

Branchevereniging VACO houdt de regelgeving nauwlettend in de gaten en heeft de huidige verplichtingen in een overzicht in kaart gebracht.

Lees Verder
Dealer locator

Banden zoeken

Heeft u een vraag voor ons? Hiernaast kunt u ons een vraag stellen of direct dealer worden!
Algemene vragen
Heeft u een vraag? Klik op dan onderstaande link en neem contact met ons op via het contactformulier!
Contactformulier
Maxxis dealer worden
Wilt u ook een Maxxis dealer worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Dealer worden

© 2019 Maxxis. Exclusieve distributeur: Reedijk Banden Import B.V. 
Alle rechten voorbehouden. Wij gebruiken cookies