Banden zijn het enige deel van de caravan of aanhanger die in contact komen met het wegdek. Veiligheid is alles bij versnelling, remmen, stuurinrichting en bochten. Dan moet je kunnen vertrouwen op het relatief kleine contactoppervlak van de banden met het wegdek. Bovendien, spelen banden ook een fundamentele rol in de ophangsystemen van caravans. Met zo’n belangrijke rol is het essentieel dat de banden goed onderhouden zijn en regelmatig worden gecontroleerd. Met de juiste zorg en aandacht voor uw banden komt u veiliger op uw vakantiebestemming, zonder verstoring en met minimale kosten.

Bandenspanning voor caravans en aanhangwagens

Welke banden er ook gemonteerd zijn onder de aanhanger, caravan, vouwwagen of motorhome, voor de veiligheid en stabiliteit van de combinatie is het van essentieel belang dat alle banden de juiste spanning hebben, afgestemd op de belasting. Bij banden met een te lage spanning is de kans op een klapband veel groter, wat kan leiden tot verlies van controle over de auto. 

Lees Verder

Monteren van de juiste

Welke banden er onder een caravan worden gemonteerd, wordt bepaald in onderling overleg tussen de fabrikant van de caravan en de bandenfabrikant, waarbij rekening gehouden wordt met alle gebruiksomstandigheden. Er mogen geen banden worden gemonteerd met een andere maat of van een ander type zonder advies in te winnen van de caravan- of bandenfabrikant.

Lees Verder

Overbelasting

Het overbelasten van banden is extreem gevaarlijk en moet te allen tijde voorkomen worden. Een slecht verdeelde lading kan ook leiden tot het overbelasten van banden, ook al wordt de totale toegestane belasting niet overschreden. De lading moet gelijkmatig over de caravan verdeeld worden en zo laag mogelijk, om de stabiliteit en de veiligheid van de auto/caravancombinatie te maximaliseren. De politie kan optreden tegen bestuurders waarvan de caravan overbelast is of de lading ongelijkmatig verdeeld is.

Lees Verder

Reserveband/-Wiel

We adviseren sterk een geschikt reservewiel met -band voor de caravan mee te nemen. Omdat caravanbanden en -wielen zelden hetzelfde zijn als de banden en wielen van de trekkende auto mag het reservewiel van de trekkende auto niet worden gebruikt onder de caravan, zelfs niet in een noodsituatie. De reserveband van de caravan moet dezelfde maat, belastingsindex en snelheidsindex hebben als de banden die al op de as gemonteerd zijn.

Lees Verder

Profieldiepte & Kogeldruk

Een adequate profieldiepte is van essentieel belang voor de veiligheid op de weg. De profielgroeven helpen het water van het wegdek af te voeren. Als de profieldiepte onvoldoende is, neemt de remweg toe, is er een grotere kans op aquaplaning en neemt de veiligheid af.

Lees Verder

Winteropslag

Alle banden moeten periodiek op tekenen van slijtage en beschadiging worden gecontroleerd. Dit is vooral belangrijk voor caravans die gedurende langere tijd niet gebruikt zijn. Bij caravans, motorhomes en vouwwagens die gedurende de winterperiode niet gebruikt zijn, moeten de banden zorgvuldig worden geïnspecteerd voordat de voertuigen in het voorjaar en de zomer weer worden gebruikt.

Lees Verder

Veroudering

Banden zijn ontworpen en geproduceerd om hun werk gedurende vele duizenden kilometers op perfecte wijze te doen. Voor een optimaal rendement moeten ze op de juiste manier onderhouden worden om beschadiging en onjuist gebruik, wat kan leiden tot mindere prestaties of minder veiligheid, te voorkomen.

Lees Verder

Inspectie en controles

De juiste bandenspanning is essentieel voor de veiligheid en de levensduur van banden. Verder hebben banden met de juiste spanning het hoogste rendement, waardoor ze een bijdrage leveren aan verlaging van de brandstofkosten en de CO2-uitstoot.

Lees Verder
Dealer locator

Banden zoeken

Heeft u een vraag voor ons? Hiernaast kunt u ons een vraag stellen of direct dealer worden!
Algemene vragen
Heeft u een vraag? Klik op dan onderstaande link en neem contact met ons op via het contactformulier!
Contactformulier
Maxxis dealer worden
Wilt u ook een Maxxis dealer worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Dealer worden

© 2019 Maxxis. Exclusieve distributeur: Reedijk Banden Import B.V. 
Alle rechten voorbehouden. Wij gebruiken cookies