Ken de banden van uw auto

Banden zijn van cruciaal belang voor uw veiligheid. Ze vormen het enige contactvlak tussen de auto en de weg. Ze moeten dus altijd, op alle soorten wegdek en onder alle weersomstandigheden grip en tractie bieden.

Daarom moet aan algemene richtlijnen en wettelijke eisen worden voldaan. We komen op de volgende pagina's hierop terug. Lees ze aandachtig door. Leg uw leven en dat van anderen niet in de waagschaal.

De drie belangrijkste punten zijn de bandenspanning, de conditie van de band en de profieldiepte.

Lees Verder

Winterband Veiligheid

Als de winter nadert, is het raadzaam rekening te houden met het weer. Denk terug aan vorige winters; u kunt er zeker van zijn dat er is altijd een mix is van sneeuw, ijs, regen en temperaturen van 7°C of lager tijdens uw woon-werk verkeer.

Om goed om te gaan met deze mix van verschillende omstandigheden, is het raadzaam om op winterbanden te rijden tijdens de wintermaanden. Gezien de uiteenlopende weersomstandigheden, is het onredelijk om te verwachten dat één type band consequent een hoog veiligheidsniveau kan bieden.

Lees Verder

Bandenlabel

Het brandstofverbruik en de veiligheid op de weg zijn sterk afhankelijk van de manier waarop u rijdt.  Milieuvriendelijk rijden kan een aanzienlijke brandstofbesparing opleveren. Houd een constante snelheid aan met een laag toerental en schakel vroeg op.

De bandenspanning heeft invloed op de grip op een nat wegdek en op het brandstofverbruik - controleer uw banden regelmatig en zorg ervoor dat de bandenspanning op de voorgeschreven waarde ligt. Zorg ervoor dat u voldoende tijd heeft om uw auto tot stilstand te brengen. Houd altijd voldoende afstand tot uw voorligger.

Lees Verder

Caravan en trailer bandenveiligheid

Banden zijn het enige deel van de caravan of aanhanger die in contact komen met het wegdek. Veiligheid is alles bij versnelling, remmen, stuurinrichting en bochten. Dan moet je kunnen vertrouwen op het relatief kleine contactoppervlak van de banden met het wegdek.

Bovendien, spelen banden ook een fundamentele rol in de ophangsystemen van caravans. Met zo’n belangrijke rol is het essentieel dat de banden goed onderhouden zijn en regelmatig worden gecontroleerd. Met de juiste zorg en aandacht voor uw banden komt u veiliger op uw vakantiebestemming, zonder verstoring en met minimale kosten.

Lees Verder
Dealer locator

Banden zoeken

Heeft u een vraag voor ons? Hiernaast kunt u ons een vraag stellen of direct dealer worden!
Algemene vragen
Heeft u een vraag? Klik op dan onderstaande link en neem contact met ons op via het contactformulier!
Contactformulier
Maxxis dealer worden
Wilt u ook een Maxxis dealer worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Dealer worden

© 2019 Maxxis. Exclusieve distributeur: Reedijk Banden Import B.V. 
Alle rechten voorbehouden. Wij gebruiken cookies