Maxxis is bandenpartner én sponsor van Tim & Tom Coronel tijdens Dakar 2021!

Van 3 t/m 15 januari 2021 is het zover; dan wordt Le Dakar weer verreden! De 43e editie vindt wederom plaats in Saudi-Arabië. Wedstrijddirecteur David Castera belooft de deelnemers een volledig nieuw parcours voor te schotelen: "Het parcours is honderd procent nieuw, met geen enkele kilometer van de route van afgelopen jaar", aldus de Fransman.

Tim & Tom Coronel gaan opnieuw tot het uiterste en zullen deelnemen in een verbeterde versie van “The Beast”. De buggy is voorzien van 37x12.5-17 M8060 8PR 124Q Maxxis banden, “for Dakar use only”. Dit houdt in dat de constructie speciaal is afgestemd op Dakar en de wensen van de Coronels. Het 4x4 profiel M8060, is in heel Nederland te koop en geschikt voor de Europese wegen. Tijdens de Dakar is de kwaliteit van de banden iedere keer weer 100% Dakar-proof bevonden.

Wil je weten hoe Tim en Tom het doen tijdens Le Dakar 2021? Op deze pagina zullen wij al het belangrijke nieuws plaatsen.

 

Dakar 2021: In quarantaine plaatsen, testen en voorbereiden

Tim en Tom - en de rest van het Coronel Dakar Team - zijn al bijna een week in Saoedi-Arabië. Na aankomst moesten ze twee dagen in quarantaine worden geplaatst voordat ze opnieuw een covid-test ondergingen. Alleen met een negatief resultaat mochten ze de auto ophalen in de haven.

Lees Verder

Fase 1: The Beast geeft geen krimp in listige eerste etappe

In de eerste etappe van de Dakar 2021 was het meteen raak. Overal zagen Tim en Tom Coronel auto’s met schade, lekke banden en andere miserie. Zelf tokkelden de broers er rustig tussendoor. Geen fouten, geen toestanden, en ook The Beast gaf geen krimp in de listige etappe van Djedda naar Bisha.

 

Lees verder

Fase 2: Tim en Tom bouwen vertrouwen op in fantastische etappe

De tweede etappe van de Dakar 2021 was van start tot finish plezierig voor Tim en Tom Coronel. Zelfs een navigatiefout mocht de pret niet drukken.

Lees verder

Fase 3: The Beast moet hard werken in derde etappe

Het was hard werken voor The Beast in de derde etappe van de Dakar 2021. En dus ook voor Tim en Tom Coronel. In de lus van 403 km bij Wadi Ad-Dawasir kregen ze te maken met een bijzonder gevarieerd landschap, dat het uiterste vergde van mens en machine. “We zeuren wel eens, maar hier komen we voor”, zei Tom. “Dit is the real thing.”

Lees verder

Fase 4: Probleempjes kunnen de pret niet drukken bij Tim en Tom

De organisatie had het al gezegd: de vierde etappe van Dakar 2021 is een snelle. Tim en Tom Coronel konden dat aan de finish van de 337 kilometer lange proef bevestigen. Topsnelheid is niet waar The Beast het van moet hebben en een paar kleine probleempjes onderweg drukten de snelheid ook. De broers Coronel kwamen aan de meet met de veertigste tijd.

Lees Verder

Fase 5: Tim en Tom Coronel kruipen de top 30 binnen

De vijfde etappe van de Dakar 2021 was bepaald geen kattenpis, ook niet voor Tim en Tom Coronel. Ondanks een reeks aan kleine probleempjes kroop de tweeling de top 30 van het algemeen klassement binnen. In de daguitslag waren ze met de 34ste tijd de beste Nederlanders, 24 seconden voor Erik van Loon.

Lees Verder

Rustige rustdag voor Tim en Tom Coronel

De rustdag van de Dakar Rally is wel eens onrustiger geweest voor Tim en Tom Coronel. In het bivak van Ha’il kunnen de broers en het team echter van relatieve rust genieten. Werk aan The Beast is er altijd, maar veel bijzonderheden zijn er niet, vertelt Tim. “Ik ben heel content.” In voorgaande jaren wilde het wel gebeuren dat de halve auto opnieuw opgebouwd moest worden. Daarvan is nu geen sprake. “De jongens hebben alles onder controle”, vertelt Tim bij een kopje kippensoep. “Ik zie rust, ik zie passie en dat is wat ik graag zie. Ik heb me er ook bijna niet mee bemoeid. Ik check altijd even de slijtagedelen, vooral om te kunnen anticiperen, maar alles ziet er prachtig uit.”

Lees Verder

Fase 7: Tim en Tom Coronel fourloos door zevende etappe

Van de heroïsche avonturen moeten Tim en Tom Coronel het niet hebben in de Dakar 2021. In de zevende etappe hoefden ze zelfs niet één keer uit The Beast te stappen. Toch was het nog best spannend of ze de finish van de 453 km lange proef zouden halen. De auto was zo dorstig in de etappe naar Sakaka, dat ze maar net het bivak haalden. “Bij de finish hadden we nog 24 liter over van de 408.”

Lees Verder

Fase 8: Marathonetappe levert Tim en Tom Coronel winst op

Op jezelf aangewezen kunnen zijn in de Dakar, en weten hoe je zuinig met het materiaal omgaat, is belangrijk in de marathonetappe. Als er iets is wat Tim en Tom Coronel de afgelopen jaren hebben geleerd, is het dat. Onder meer die ervaring heeft de broers in de marathonetappe – de combinatie van etappe 7 en 8, zonder service in het bivak – veel gebracht. Drie plaatsen winst in het klassement bijvoorbeeld, waarin ze nu 27ste staan.

Lees Verder

Fase 9: Tim en Tom happen stof in de bergen

De negende etappe van de Dakar 2021 was niet erg aangenaam. De route voerde Tim en Tom Coronel de bergen in, door valleien en over bochtige paden met veel stenen, waardoor het bijna 465 kilometer lang ‘hobbeldebobbel en stof happen’ was. Door slim te rijden en vooral geduldig te blijven, wisten ze opnieuw een 25ste plaats te pakken en wonnen ze in het klassement weer twee plaatsen.

Lees Verder

Fase 10: Geen mindere dag, wel een beetje pech voor Tim en Tom Coronel

De 38ste tijd aan de finish is niet meer wat we gewend zijn van Tim en Tom Coronel in de Dakar 2021. Toch was de tiende etappe geen ‘mindere dag’ voor de tweeling. Wel hadden ze een beetje pech in de vorm van een lekke band en moesten ze iets voorzichtiger rijden om nog meer lekke banden te voorkomen. “Dat was een kleine handicap, maar als een lekke band ons grootste probleem is deze week, dan kan ik daar prima mee leven”, zegt Tom aan de finish van de 342 km lange proef.

Lees Verder

Fase 11: Drukke werkdag voor Tim en Tom Coronel

Dat de laatste loodjes zwaar zijn, werd wel eens bevestigd in de elfde etappe van Dakar 2021. De voorlaatste dag was, zoals Tim Coronel het omschreef bij aankomst in het bivak bij Yanbu, ‘een echte, zware Dakardag’. Tim en Tom hadden er hun handen vol aan, maar wisten wel weer een 28ste tijd neer te zetten, die hen naar de 25ste plaats in het klassement bracht.

Lees Verder

Fase 12: Tim en Tom halen medaille op na hectische slotetappe

Elf etappes lang hadden Tim en Tom nauwelijks problemen, maar op de slotdag van de Dakar 2021 kwamen ze allemaal tegelijk. “We hebben in deze laatste 200 kilometer meer meegemaakt dan in de hele Dakar”, verzuchtte Tom. “Het ging helemaal nergens over.”

Lees Verder
Dealer locator

Banden zoeken

Heeft u een vraag voor ons? Hiernaast kunt u ons een vraag stellen of direct dealer worden!
Algemene vragen
Heeft u een vraag? Klik op dan onderstaande link en neem contact met ons op via het contactformulier!
Contactformulier
Maxxis dealer worden
Wilt u ook een Maxxis dealer worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Dealer worden

© 2019 Maxxis. Exclusieve distributeur: Reedijk Banden Import B.V. 
Alle rechten voorbehouden. Wij gebruiken cookies