Stage 4 levert eerste problemen op voor Tim & Tom

11 januari 2019

Stage 4 levert eerste problemen op voor Tim & Tom

Tim en Tom Coronel hebben in de vierde etappe van de Dakar Rally 2019 veel tijd verloren. Het tweetal kwam in het eerste deel van de proef in de problemen. Uiteindelijk eindigden ze op bijna drie uur van de etappewinnaar.

Na drie vlekkeloze dagen werden op dag vier ook Tim en Tom het slachtoffer van het onverbiddelijke woestijnzand van Peru. Het tweetal reed de eerste dagen knap om alle problemen heen. Waar de ene na de andere deelnemer stil kwam te staan, reed het duo vrolijk verder. In het loodzware eerste deel van de marathonetappe vergaloppeerde menig deelnemer zich, maar ditmaal kwamen ook Tim en Tom vast te staan. Daarmee ging veel tijd verloren.

Tim legde uit: “We hebben lang vastgestaan. De startmotor deed het niet, dus dan krijg je de auto niet meer aan de praat. We zijn lang bezig geweest om het beestje uit het zand te scheppen en de problemen te verhelpen. Na een paar uurtjes zwoegen konden we gelukkig weer verder.”

Vervolgens bleek ook de compressor van het bandenaflaatsysteem niet goed te werken, waardoor het rijden door de fesh fesh nog een stuk lastiger werd. “Eenmaal in de neutralisatie hebben we de auto helemaal schoongemaakt”, vulde Tom aan. “Dat spul kruipt overal en is echt killing voor de techniek. We wilden geen risico lopen dus we zijn flink aan het poetsen geweest. Daarna begonnen we aan het tweede deel van de etappe.”

Met een grote achterstand kwam het tweetal net voor het donker over de finish.

Dealer locator

Banden zoeken

Heeft u een vraag voor ons? Hiernaast kunt u ons een vraag stellen of direct dealer worden!
Algemene vragen
Heeft u een vraag? Klik op dan onderstaande link en neem contact met ons op via het contactformulier!
Contactformulier
Maxxis dealer worden
Wilt u ook een Maxxis dealer worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Dealer worden

© 2019 Maxxis. Exclusieve distributeur: Reedijk Banden Import B.V. 
Alle rechten voorbehouden. Wij gebruiken cookies