De tweede week van Dakar 2019 start heftig

15 januari 2019

De tweede week van Dakar 2019 start heftig

De gebroeders Coronel hebben een heftige start van de tweede Dakar-week achter de rug. Na de rustdag begon het tweetal vol nieuwe energie aan de tweede week van Le Dakar. Het ging echter al voor de start van de proef fout. Op weg naar de start vloog de remleiding aan de achterkant in brand. De tweeling merkte dat in eerste instantie niet op, maar een rijder achter hen waarschuwde tijdig. Dankzij snel handelen kon het probleem verholpen worden.

Nadat Tim & Tom gestart waren, ging het in de zware duinen al gauw helemaal mis. In de eerste kilometers ging het voor heel veel deelnemers fout. Nog binnen de twintig kilometer dook het tweetal een enorm gat in. “Dat was een flinke klap waarbij de ophanging afbrak”, legde Tim uit. “We konden echt niet verder dus dat moest ter plekke gerepareerd worden. We hebben gewacht op de service van Boucou om de boel te verhelpen. Na heel wat uurtjes sleutelen konden we weer verder.” In de neutralisatie van de etappe stond het serviceteam van Coronel te wachten om de wagen verder op te knappen. “We hebben tot twee uur in de nacht gesleuteld”, vervolgde Tim. “Daarna zijn we verder gegaan om op tijd in het bivak aan te komen. We hebben nog even in het donker geprobeerd door de duinen te komen maar dat was niet te doen, dus we zijn een paar uurtjes gaan slapen. Om vijf uur werd het alweer licht dus konden we door. Eenmaal aangekomen in het bivak konden we direct door naar de start van etappe 7.”

Probleemloze zevende etappe

De proef van maandag ging daarentegen weer vlekkeloos: “We hebben een goede stage gehad, het liep erg lekker”, blikte Tom terug. “We hebben geen problemen met de auto gehad, alleen een band die leegliep, omdat het aflaatsysteem niet werkte. Die moesten we dus even wisselen. Dit was echt zo’n proef waar je het lekker naar je zin had. En Tim ging zó mooi door de duinen, dan is het echt genieten om naast hem te zitten. Wel moest ik hem nog even temmen: 25 kilometer voor het einde dacht hij dat het een sprintrace was en wilde hij nog even een wereldrecord neerzetten. Nou, dat is zeker gelukt!”, sloot hij lachend af.

Tim voegde toe: “Puur genieten. We hebben het heel erg naar ons zin gehad. We stonden een keer even vast maar gelukkig hoefden we niet te graven. Alles wat een dag eerder mis ging, ging nu weer goed. Dit soort dagen heb je soms even nodig in de Dakar.”

Dealer locator

Banden zoeken

Heeft u een vraag voor ons? Hiernaast kunt u ons een vraag stellen of direct dealer worden!
Algemene vragen
Heeft u een vraag? Klik op dan onderstaande link en neem contact met ons op via het contactformulier!
Contactformulier
Maxxis dealer worden
Wilt u ook een Maxxis dealer worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Dealer worden

© 2019 Maxxis. Exclusieve distributeur: Reedijk Banden Import B.V. 
Alle rechten voorbehouden. Wij gebruiken cookies