Dakar 2019 gaat beginnen!

07 januari 2019

Dakar 2019 gaat beginnen!

Na een maandenlange voorbereiding staat het Dakar-avontuur van 2019 op het punt van beginnen. Tim en Tom Coronel zijn er helemaal klaar voor.

Op zaterdag vond in Lima de technische keuring plaats. Een belangrijk en spannend moment: zonder de benodigde stempels mag er niet gestart worden. Bovendien hebben Tim en Tom en hun team maandenlang dag en nacht gewerkt om The Beast 2.0 te ontwikkelen. Een kleine onvolkomenheid kan ernstige gevolgen hebben. “Het was wel even spannend, maar alles is binnen!”, zei Tim enthousiast. “Alles is klaar en het ziet er goed uit. De scrutineering ging allemaal hartstikke goed. We zijn er klaar voor, alles is onder controle.”

Nadat de brute bolide een nachtje in het parc fermé moest overnachten, vond op zondagavond lokale tijd de traditionele podiumceremonie plaats. Duizenden dolenthousiaste fans ontvingen de tweeling met open armen. “Wat een sfeer, wat een mensen. Niet normaal!”, zei Tom met een lach van oor tot oor. “Als we er nog geen zin in hadden, dan hebben we dat nu wel. Vandaag gaat het feest echt beginnen met een pittig opwarmertje.” Tim vulde aan: “Ja ja, het gaat nu echt gebeuren. Hier hebben we maanden naartoe gewerkt. Ik kan niet wachten. Maar eerst nog een paar uurtjes slaap pakken vannacht, want die zullen we nodig hebben!”

De eerste etappe is relatief kort met slechts 84 kilometer aan proef. Toch kan schijn bedriegen, want het is een zware route door gigantische zandduinen. Vorig jaar ging menig deelnemer letterlijk en figuurlijk kopje onder. “Dat zand ligt ons doorgaans goed, maar het is ook ontzettend verraderlijk en gevaarlijk”, aldus Tom. “Mijn broer is heel erg sterk in de duinen, dus hij neemt het stuurwerk de eerste dagen voor zijn rekening. Na een dag of vier komen er meer stenen op de route en dan ga ik ook aan de slag.”

Stage 1 - Lima-Pisco (331 kilometer waarvan 84 kilometer special)

Dealer locator

Banden zoeken

Heeft u een vraag voor ons? Hiernaast kunt u ons een vraag stellen of direct dealer worden!
Algemene vragen
Heeft u een vraag? Klik op dan onderstaande link en neem contact met ons op via het contactformulier!
Contactformulier
Maxxis dealer worden
Wilt u ook een Maxxis dealer worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Dealer worden

© 2019 Maxxis. Exclusieve distributeur: Reedijk Banden Import B.V. 
Alle rechten voorbehouden. Wij gebruiken cookies