Tim & Tom halen met een nat pak de finish van Dakar 2018!

Missie geslaagd voor Tim en Tom Coronel. Althans, voor een groot deel. Het duo heeft in de gloednieuwe en brute Jefferies Buggy de finish van de Dakar Rally 2018 gehaald. De ‘Beast’ kampte nog wel met de nodige kinderziekten, maar ook regelmatig bleek de snelheid en potentieel van het Amerikaanse monster.

Lees Verder

Wederom zware etappe voor Tim & Tom

Het venijn zit hem in de staart van deze editie van de Dakar Rally. Op de voorlaatste dag van de monsterrally in Zuid-Amerika werden de klassementen nog eens flink overhoop gegooid. Ook Tim en Tom Coronel kenden geen vlekkeloze dag. Waar het duo eerder in de wedstrijd al het achterbodywork en de motorkap verloor, ging nu ook de voorruit eraan.

Lees Verder

Zware dag voor gebroeders coronel in etappe 12

Tim & Tom hebben een zware Dakar-dag achter de rug. Het tweetal hoopte na het sterke optreden op woensdag opnieuw in de top-25 te kunnen eindigen. Het eerste gedeelte van de bijna 400 kilometer lange special ging ook zo goed als vlekkeloos. Tim gaf flink gas, Tom navigeerde ijzersterk en de Jefferies Buggy verkeerde in topvorm. In het tweede deel ging het fout.

Lees Verder

Top 25 klassering voor Tim & Tom in etappe 11!

Tim en Tom Coronel hebben in de 11e etappe van de Dakar Rally 2018 hun beste resultaat tot nu toe neergezet. Onder snikhete en listige omstandigheden kwam het tweetal in de top-25 over de eindstreep. Zo werd het, na de unieke zege van Bernhard ten Brinke, een mooie dag voor de Nederlanders. Toch had er nog meer ingezeten, want de dag verliep niet geheel vlekkeloos. Desondanks overheerste na afloop de tevredenheid.

Lees Verder

Ondanks hitte finishen Tim & Tom ook 10E etappe

Na de onverwachte rustdag vanwege de geschrapte etappe van maandag, mochten Tim en Tom Coronel in de 10e etappe The Beast weer de sporen geven. Het team had de Jefferies Buggy in de extra vrije dag weer volledig opgelapt en daardoor begon het tweetal met vertrouwen aan de slotfase van de Dakar Rally 2018. 

Lees Verder

Ook langste Dakar etappe doorstaan Tim & Tom!

Het was verreweg de langste etappe van de Dakar Rally 2018, maar juist in deze etappe hebben Tim en Tom Coronel hun beste resultaat van deze editie neergezet. In de etappe die bijna vijfhonderd kilometer lang was, ging de Jefferies Buggy met Tim achter het stuur als een speer. De tweeling klokte continu competitieve tussentijden en eindigde knap in de top-30. Etappe 9 is in z'n geheel geschrapt vanwege wateroverlast, dus dat betekent een extra rustdag.

Lees Verder

Marathon etappe verloopt goed voor Tim & Tom

Het eerste deel van de marathonetappe in de Dakar Rally 2018 is voor de broers Coronel zonder al te veel problemen verlopen. De loodzware tweedaagse proef, gesplitst door een bivak zonder assistentie, vond plaats op de hoogvlakten van Bolivia. Na de snikhete woestijn van de eerste week was het nu guur, koud en vooral erg nat. Dat resulteerde in moeilijke omstandigheden.

Lees Verder

Tim & Tom teverden over eerste Dakar week

Het eerste deel van de Dakar Rally 2018 zit erop voor Tim en Tom Coronel. De eerste week werd door velen bestempeld als de zwaarste Dakar in Zuid-Amerika ooit, maar de tweeling sloeg zich daar zonder al te grote problemen doorheen. Eén nacht moesten ze doorbrengen in de woestijn, maar de overige dagen kwam het duo mooi op tijd over de finish. 

Lees Verder

Tim & Tom probleemloos richting rustdag!

LA PAZ - De broertjes Coronel hebben de zesde etappe van de Dakar Rally 2018 zonder grote problemen doorstaan. Halverwege de proef zat een neutralisatie om de grens van Peru met Bolivia te passeren, daarna ging het tweetal weer met een flinke snelheid op weg naar het bivak. Daar stond namelijk een mooie beloning te wachten: een welverdiende overnachting in een hostel met douche en de daaropvolgende rustdag!

Lees Verder

Ondanks crash ook etappe 5 succesvol afgerond

Tim en Tom Coronel hebben de langste dag van de Dakar Rally 2018 zonder al te grote problemen doorstaan. Ondanks dat de buggy enige tijd op z'n kant heeft gelegen, waren de gebroeders op tijd in het bivak. Waar de ene na de andere deelnemer opnieuw in grote problemen kwam, was de tweeling prima onderweg. 

Lees Verder

Etappe 4 zonder grote problemen doorgekomen!

Na een moeilijk begin was de 4e etappe er eindelijk eentje die vrijwel probleemloze verliep. Tim & Tom hebben weliswaar twee keer vastgezeten in de mulle zandduinen, maar de rest van de etappe verliep gelukkig soepel. Daardoor meldde de tweeling zich mooi op tijd in het bivak, waar ze weer even kunnen bijtanken na de hectische eerste dagen.

Lees Verder

Eerste nachtelijke avontuur voor Tim & Tom

Dat De Dakar Rally 2018 nog niet helemaal soepel verloopt voor Tim en Tom Coronel wisten we al. De eerste dag kreeg waren er remproblemen en een oververhitte motor. Die koelproblemen waren op de tweede dag nog niet geheel verholpen. Bovendien stond de tweeling enkele malen vast in het mulle zand. In de 3e etappe ging het wederom mis en moesten de mannen noodgedwongen de nacht doorbrengen in de woestijn. 

Lees Verder

Tim & Tom voor het donker in het bivak

Na de korte eerste etappe van zaterdag, stond gisteren de eerste serieuze etappe van de Dakar Rally 2018 op het programma. Tim & Tom kregen een special van meer dan 250 kilometer voorgeschoteld, veelal bestaande uit enorme en verraderlijke zandduinen. In de beginfase van de etappe stond The Beast enkele malen vast in het mulle zand.

Lees Verder

Dakar 2018 is begonnen!

De 40e editie van de Dakar Rally is gisteren officieel van start gegaan. De eerste etappe in Lima was een lange verbinding, gevolgd door een korte 'special stage' van slechts 31 kilometer door de enorme zandduinen van Lima. Tim en Tom Coronel konden op deze manier goed wennen aan 'The Beast', al verliep de etappe alles behalve vlekkeloos. De tweeling moest een paar keer stoppen vanwege vastgeslagen remmen en een heetgelopen motor. Toch waren ze nog voor het donker in het bivak in Pisco.

Lees Verder
Dealer locator

Banden zoeken

Heeft u een vraag voor ons? Hiernaast kunt u ons een vraag stellen of direct dealer worden!
Algemene vragen
Heeft u een vraag? Klik op dan onderstaande link en neem contact met ons op via het contactformulier!
Contactformulier
Maxxis dealer worden
Wilt u ook een Maxxis dealer worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Dealer worden

© 2019 Maxxis. Exclusieve distributeur: Reedijk Banden Import B.V. 
Alle rechten voorbehouden. Wij gebruiken cookies