VIP Technology

De technisch ingenieurs van Maxxis hebben het Virtual Intelligence Prototyping ontwikkeld waarmee de prototype banden in een primair productiestadium kunnen worden getest.

Dit revolutionaire proces stelt de ingenieurs van Maxxis in staat om de prestaties van de banden vast te stellen al voordat ze worden geproduceerd. De VIP technology combineert een serie computeranalyses en ontwerpt voor elke band een virtueel constructiemodel. Het systeem concentreert zich op de verschillende eisen bij diverse vormen van belasting en op de contactpunten van de band door het simuleren van bochten, versnellen en afremmen, en op de effecten van slijtage en gebruik.

Vanaf het moment dat de prototypes de verschillende testen van de VIP-analyse glansrijk hebben doorstaan begint het vulkaniseringsproces, waarna de banden opnieuw worden onderworpen aan een serie laboratoriumtesten.

Een band die alle testfasen in de fabriek heeft doorlopen gaat vervolgens door naar het volgende stadium: de terreintesten. Elke band, of hij nou is ontworpen voor de autorace of voor industrieel gebruik, ondergaat deze meedogenloze testen op het buiten terrein. De beoordelingen van deze buiten testen zijn van groot belang voor het besluit om de band in productie te nemen.

Nadat een band op de markt is gebracht wordt hij tijdens de levensduur van het product voortdurend geëvalueerd zodat een kwaliteit kan worden gegarandeerd die steeds wordt aangepast aan de laatste technologische ontwikkelingen.

De opbouw van een band:

Reacties zijn gesloten.