Sponsoring Maxxis Dakar Team

Maxxis opnieuw hoofdsponsor van Maxxis Dakar Team

Maxxis is wederom de hoofdsponsor en bandenleverancier van het bekende Maxxis Dakar Team onder leiding van Tim Coronel. De fans kunnen rekenen op een gevarieerd team bestaande uit Tim én Tom Coronel (in de buggy’s), Kees Koolen (op de quad) en Robert van Pelt & Maikel Verkade (op de motoren). Tim Coronel is zeer enthousiast dat Maxxis het komende Dakar-avontuur weer aan hun zijde staat. “Het zijn voor ons gewoon de beste banden die er zijn”, zegt Tim.

De line up van het Maxxis Dakar team belooft dit jaar veel goeds met Kees Koolen, die de Dakar rally al in alle disciplines heeft gereden en met Tim&Tom Coronel die ‘samen’ de finish over willen. Maar ook Maikel Verkade, die op zijn motor vorig jaar de beste nieuwkomer was en Robert van Pelt die de Dakar rally ondanks een flinke schouderblessure tot een goed einde wist te brengen (achtentwintigste plaats in het eindklassement).

mannen Maxxis Dakar Team zwartDe afgelopen jaren heeft Maxxis in samenwerking met Tim Coronel het 4×4 profielMVO_3427_WEB M8060 voor de buggy’s verder ontwikkeld voor de Dakar rally. Als voorbereiding op komend jaar hebben de voertuigen een update gekregen op basis van de rally-ervaringen van vorig jaar. Zo zijn de banden van de buggy’s doorontwikkeld met onder andere versterkte zijwanden en rijden ze dit jaar met een zachtere rubber compound. Deze compound zorgt voor meer gripvariatie die aansluit op de verschillende ondergronden, weersomstandigheden en uiteenlopende temperaturen die het team tijdens le Dakar moeten trotseren. Tim Coronel is enthousiast over de aanpassingen: “Ieder jaar leren we van onze ervaringen tijdens de Dakar rally. Bij Maxxis worden deze ervaringen weer omgezet in verbeteringen aan onze banden voor het volgende jaar. “Ik ben er best trots op dat de toegepaste technologieën in de Dakar banden, ook weer worden gebruikt voor andere profielen van Maxxis. Van leren naar implementeren!”, aldus Tim Coronel.

Tijdens de RTL GP Pre-proloog op zondag 30 oktober op het Eurocircuit in Valkenswaard vond de officiële kick-off van de Dakar Rally 2017 plaats. Tijdens de Pre-proloog kon het publiek alvast kennismaken met het Maxxis Dakar Team en hun voertuigen van dichtbij bekijken. Bovendien toonden de Dakar coureurs wat ze voor de komende Dakar Rally in petto hebben.

Volg het Maxxis Dakar Team via:
www.maxxisbanden.nl

Facebook:
https://www.facebook.com/Maxxis Super B Dakarteam
https://www.facebook.com/Tim Coronel Dakarrally
https://www.facebook.com/Tim Coronel
https://www.facebook.com/Tom.Coronel

Twitter:
https://twitter.com/MaxxisNL
https://twitter.com/MaxxisSuperB
https://twitter.com/TimCoronel
https://twitter.com/TomCoronel

 

Reacties zijn gesloten.