Onderzoek & ontwikkelingscentra

Bij iedere band, door Maxxis geproduceerd, zijn VEILIGHEID, PRESTATIE en KWALITEIT de belangrijkste vereisten. Ten behoeve van de veiligheid wordt geen enkele compromis gesloten. Maxxis maakt gebruik van voorop vastgestelde technologieën. De banden worden uitvoerig getest tijdens iedere ontwikkelings- en productiefase, waarbij Maxxis gebruik maakt van de meest geavanceerde en moderne technologie.

Om de nieuwste technologieën die Maxxis ontwikkelt in de praktijk te brengen, heeft Maxxis eigen test centra. Alle centra hebben gespecialiseerde ingenieurs die de proto types uitvoerig testen, om dan gezamenlijk hun resultaten te bekijken en te beoordelen of de banden voldoen aan alle hoge eisen die worden gesteld aan iedere Maxxis band.

Maxxis heeft onderzoek & ontwikkelingscentra in:
• HQ, Taiwan
• Shanghai, China
• Xiamen, China
• Atlanta, USA
• Uden, Nederland

Maxxis Tech Centre Europe te Uden in Nederland

Hier worden de banden bestemd voor Europa, uitgebreid onderzocht of deze aan alle Europese eisen voldoen. Tevens onderhoudt het Maxxis Tech Centre nauwe banden met zowel de autofabrikanten aan de ene zijde, als Maxxis “de producent” aan de andere zijde. De medewerkers van Maxxis Tech Centre houden daarbij alle regelgeving, die vanuit Brussel wordt opgesteld, nauwlettend in de gaten zodat de Maxxis banden op alle fronten tegemoet komen aan de eisen waaraan moet worden voldaan. Zowel op het gebied van kwaliteit als op het gebied van veiligheid.

De kwaliteit van Maxxis banden en de technologie van de ontwikkelingsprocedure zijn cruciale elementen in de geschiedenis van het succes en de erkenning binnen de bandenmarkt wereldwijd. Maxxis neemt de uitdaging aan om haar inmiddels tiende plaats tussen de grote fabrikanten te behouden en zal alles in het werk stellen om door te gaan met het produceren van hoge kwaliteitsbanden.

 

Maxxis Tech Centre Europe B.V.
Weverstraat 5
5405 BM Uden
The Netherlands
Tel: (31) 413-245801
Fax: (31) 413-245979

Reacties zijn gesloten.