Maxxis Internationaal

Meer dan 44 jaar behoort Maxxis Internationaal tot de grootste bandenproducenten wereldwijd. Hierbij behoudt Maxxis de competatieve en technologische scherpheid die een marktleider behoort te hebben; het leveren van hoge kwaliteitsproducten en serviceverlening die waardering en vertrouwen van de consument behoudt.

Maxxis USA - Atlanta

Geschiedenis

Maxxis International Group/Cheng Shin Tire, werd opgericht in 1967 en is begonnen met de productie van fietsbanden. In 1974 werd de eerste autoband door Cheng Shin Tire geproduceerd, waarna in 1989 de merknaam “Maxxis” in het leven is geroepen. Vandaag de dag levert Maxxis banden in meer dan 170 landen en heeft bedrijfsactiviteiten in onder andere Azië, Europa, Afrika, Midden Oosten en in Noord/Midden/Zuid Amerika. Maxxis heeft fabrieken in Taiwan (1), Thailand (1), China (5) en in Vietnam (1).

In 2009 betreedt Maxxis de Top 10 Wereldbandenproducenten en staat sinds 2012 op de 9e plaats (Bron NRZ 2014).

Productie

Behalve voor de vervangingsmarkt, levert Maxxis sinds 1992 ook eerste montage banden (OE) aan bekende autofabrikanten als General Motors, VolksWagen, Ford, Hyundai, MG, Fiat, Chevrolet, Nissan, Citroën, Mercedes en Renault. Maxxis produceert o.a. banden voor: personenwagens, SUV/LT,  all-terrain wagens, aanhangers, caravans, trucks, bussen, motoren, fietsbanden,  ATV&Go-karts,  industriële- en agriculturele voertuigen.

De firma heeft meer dan 23.000 mensen in 11 landen in dienst: Taiwan, China, Thailand, Vietnam, Engeland, Duitsland, Nederland, Japan, Dubai, Canada en USA. Hiervan zijn circa 700 personen in dienst van de Maxxis R&D onderzoek- en ontwikkelingscentra.

R&D onderzoek- en ontwikkelingscentra

Kwaliteitscontrole staat bij Maxxis hoog in het vaandel. Maxxis heeft wereldwijd in vier landen R&D onderzoek- en ontwikkelingscentra: in Taiwan (1), China (2), USA (1) en Nederland (1).

Maxxis R&D Centers

Reacties zijn gesloten.