Winterbanden

De winterband voor personenwagens, de WP05,  is in 2015 getest door het duitse blad Autobild. De kwaliteit van dit profiel kwam in deze test duidelijk naar voren; de band kenmerkt zich door goede prestaties op het gebied van aquaplaning en tractie. De WP05 is in 77 maten beschikbaar, lopend van 13 t/m 18 inch. Daarnaast worden ook het bekende SUV/4×4 profiel ‘MA-SW’ (tot en met 19 inch) en de bestelwagenband MA-W2 (14 tot en met 16 inch) gevoerd.

Meer informatie over winterbanden en de Europese wetgeving kunt u hier vinden: EUROPESE WETGEVING WINTERBANDEN EN SNEEUWKETTINGEN

Interpretatie van het bandenlabel voor winterbanden

Met het label van winterbanden is er iets om rekening mee te houden. Als u de labelwaarden bekijkt, dan kan het voorkomen dat die minder ‘goed’ lijken te zijn dan voor zomerbanden. Zijn winterbanden daarom geen goede banden? Natuurlijk wel.

Winterbanden worden voor de labelwaarden getest onder vrijwel dezelfde omstandigheden als zomerbanden. Zo heeft het Europese Parlement dat bepaald. Zou een winterband worden getest voor grip op een koud wegdek (onder +7°C) of op sneeuw of ijs, dan zou de test veel beter uitvallen. Voor winterbanden kunt u de labelwaarden dus wel onderling vergelijken, maar niet met zomerbanden.

Reacties zijn gesloten.